Sušenky z ovesných vloček
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučkový
- 40 g Cukr vanilka
- 200 g Mouka polohrubá
- 100 g Ovesné vločky
- 60 g Čokoláda hořká
- 100 g Ořechy vlašské
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 47 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 140.6 mg
- Draslík 209.5 mg
- Vláknina 6855 mg
- Vitamín A 6855 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a vyšleháme na hladkou pěnu. Přidáme vejce, šleháme až do rozpuštění cukru. Přimícháme prosátou mouku, škrobovou moučku, nakonec vsypeme vločky, nahrubo nastrouhanou čokoládu a pomleté ořechy. Dřevěnou vařečkou suroviny smícháme dohromady.
-
2
Plech vyložíme pečicím papírem, z těsta lžící tvarujeme navýšená kolečka, která pokládáme vedle sebe na připravený plech. Vložíme do nahřáté trouby, při 180stupňové teplotě pečeme 8-10 minut.
-
3
Upečené sušenky necháme mírně vychladnout na plechu, potřeme je medem a potom necháme úplně volně vychladnout.