Sušenky z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr vanilka
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Ovesné vločky
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 140.6 mg
  • Draslík 209.5 mg
  • Vláknina 6855 mg
  • Vitamín A 6855 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a vyšleháme na hladkou pěnu. Přidáme vejce, šleháme až do rozpuštění cukru. Přimícháme prosátou mouku, škrobovou moučku, nakonec vsypeme vločky, nahrubo nastrouhanou čokoládu a pomleté ořechy. Dřevěnou vařečkou suroviny smícháme dohromady.

  • 2

    Plech vyložíme pečicím papírem, z těsta lžící tvarujeme navýšená kolečka, která pokládáme vedle sebe na připravený plech. Vložíme do nahřáté trouby, při 180stupňové teplotě pečeme 8-10 minut.

  • 3

    Upečené sušenky necháme mírně vychladnout na plechu, potřeme je medem a potom necháme úplně volně vychladnout.

Komentáře k receptu