Medové krevetky na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salát ledový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 3.2 mg
  • Draslík 153.4 mg
  • Vláknina 4658.8 mg
  • Vitamín A 4658.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hluboce zmražené loupané krevetky necháme přes noc rozmrazit. Druhý den krevetky očistíme, odstraníme jim černé střívko a omyjeme je pod tekoucí vodou. Krevetky poté necháme v sítu okapat a vložíme je do mísy.

  • 2

    V menší misce smícháme tekutý med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a čerstvě pomletý pepř. Krevetky promícháme s marinádou a necháme je "odpočívat" asi 1 hodinu.

  • 3

    Omytý citron a limetku osušíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a drobné lístky otrháme na ozdobu. Ještě omyjeme listy ledového salátu.

  • 4

    Gril rozpálíme až na 300°C. Krevetky poklademe na rošt grilu a grilujeme je z každé strany 2-3 minuty dozlatova (podle velikosti).

  • 5

    Krevetky jsou hotové, jakmile se jim tvoří bublinky mezi tělem a hlavičkami.

  • 6

    Grilované krevetky položíme na mísu, ozdobíme je listy salátu, citronem, limetkou a servírujeme.

Komentáře k receptu