Zálivka medová

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.12 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.25 špetka Sůl
  • 0.25 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.25 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.25 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 41 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5.1 mg
  • Vláknina 53.2 mg
  • Vitamín A 53.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivka octová [51563]:

  • 2

    Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.

  • 3

    Do základní octové zálivky navíc přidáme ještě lžičku medu a lžičku balzamikového octa a vyšleháme medovou variantu zálivky.

Komentáře k receptu