Zálivka medová
Suroviny
- 0.12 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 0.25 špetka Sůl
- 0.25 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Víno bílé
- 0.25 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- 1.25 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 41 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 3 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 5.1 mg
- Vláknina 53.2 mg
- Vitamín A 53.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivka octová [51563]:
-
2
Do misky vlijeme ocet, přidáme hořčici, sůl a pepř. Počkáme, až se sůl rozpustí a rozšleháme vše na hladkou směs. Během šlehání přidáváme střídavě víno a olej z pšeničných klíčků, dokud vše nezašleháme tak, abychom měli hladkou krémovitou hmotu. Přidáme na velmi drobno nasekanou petrželku.
-
3
Do základní octové zálivky navíc přidáme ještě lžičku medu a lžičku balzamikového octa a vyšleháme medovou variantu zálivky.