Kuřecí játra v salátu
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 100 g Zelí hlávkové červené
- 40 g Máslo čerstvé
- 120 ml Olej olivový
- 20 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Pórek
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 45 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 443.3 mg
- Draslík 632.6 mg
- Vláknina 6709 mg
- Vitamín A 6709 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou.
-
2
Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem.
-
3
Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme.