Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 38 g Med včelí
  • 151 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 g Sůl
  • 0.5 g Skořice mletá
  • 0.5 g Skořice mletá
  • 50 g Oříšky piniové
  • 0.1 g Pepř bílý
  • 300 g Cicimek
  • 300 ml Med včelí
  • 250 ml Olej stolní
  • 8 ml Sirup zázvorový
  • 26 ml Olej sezamový
  • 30 ml Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1179 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 319.2 mg
  • Vláknina 4069.9 mg
  • Vitamín A 4069.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce.

  • 2

    Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert.

  • 3

    Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice.

Komentáře k receptu