Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem
Suroviny
- 38 g Med včelí
- 151 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 g Sůl
- 0.5 g Skořice mletá
- 0.5 g Skořice mletá
- 50 g Oříšky piniové
- 0.1 g Pepř bílý
- 300 g Cicimek
- 300 ml Med včelí
- 250 ml Olej stolní
- 8 ml Sirup zázvorový
- 26 ml Olej sezamový
- 30 ml Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Dýňová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1179 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 79 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 319.2 mg
- Vláknina 4069.9 mg
- Vitamín A 4069.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce.
-
2
Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert.
-
3
Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice.