Francouzský medový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 125 g Mouka žitná
  • 350 ml Med včelí
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 338.2 mg
  • Vláknina 2405.2 mg
  • Vitamín A 2405.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velmi zlehka ohřejeme na pánvi med a cukr, dokud se nám vzájemně nepropojí a směs se nepotáhne. Poté med dáme do mísy, přidáme mouku, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, vejce a mléko.

  • 2

    Těsto nyní pořádně promícháme a nalijeme do olejem vymazané formy na chléb. Z vrchu zakryjeme potravinářským papírem, aby se chleba nepřipékal. Pak už jen dáme do trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia cca hodinu a 15 minut.

Komentáře k receptu