Medové řezy s ovocem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 350 g Med včelí
- 100 g Ořechy lískové
- 30 g Tuk
- 30 g Strouhanka
- 20 g Citronová kůra
- 20 g Skořice mletá
- 5 g Hřebíček mletý
- 250 g Cukr moučkový
- 20 g Soda jedlá
- 100 g Křížaly (sušená jablka)
- 100 g Hrušky sušené
- 1000 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Švestky sušené vypeckované
- 250 ml Mléko polotučné
- 250 ml Voda pitná
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 15 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 91.6 mg
- Draslík 183 mg
- Vláknina 6961.7 mg
- Vitamín A 6961.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, ihned hrnec odstavíme. Do horké vody vložíme máslo, cukr a med. Šlehačem promícháme a necháme částečně vychladnout. Do vlažné tekutiny přidáme vejce, žloutky a šlehačem rozšleháme. Přilijeme mléko, přidáme skořici, sodu, hřebíček, mleté ořechy, strouhanou citronovou kůru, kousky sušeného ovoce a znovu vyšleháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám řídké těsto.
-
2
Plech pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto na plech nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, potom žár zmírníme na minimum a pečeme dalších 20 minut.
-
3
Plech vyndáme z trouby, necháme vychladnout, řezy nakrájíme, upravíme na talířky a podáváme.