Medové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Ořechy vlašské
  • 400 g Povidla švestková
  • 200 g Cukr moučkový
  • 50 g Tuk ztužený
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Káva turecká
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 105.7 mg
  • Vláknina 5323 mg
  • Vitamín A 5323 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, kakaový prášek, vlijeme med, který jsme rozmíchali s vlažným mlékem, vejce, rum, prochladlou kávu a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a vyválíme z nich stejně velké obdélníky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Placky necháme vychladnout a na dvě naneseme náplň, poté přikryjeme druhou plackou a polijeme čokoládovou polevou.

  • 4

    Náplň připravíme smícháním všech přísad. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu