Medové řezy
Suroviny
- 150 g Ořechy vlašské
- 400 g Povidla švestková
- 200 g Cukr moučkový
- 50 g Tuk ztužený
- 150 g Čokoláda na vaření
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Káva turecká
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 25 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 105.7 mg
- Vláknina 5323 mg
- Vitamín A 5323 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, cukr, kakaový prášek, vlijeme med, který jsme rozmíchali s vlažným mlékem, vejce, rum, prochladlou kávu a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a vyválíme z nich stejně velké obdélníky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Placky necháme vychladnout a na dvě naneseme náplň, poté přikryjeme druhou plackou a polijeme čokoládovou polevou.
-
4
Náplň připravíme smícháním všech přísad. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.