Plněné perníkové řezy
Suroviny
- 250 g Med včelí
- 250 g Ořechy vlašské
- 120 g Cukr krupice
- 200 g Cukr krupice
- 80 g Olej rostlinný
- 50 g Tuk ztužený
- 150 g Čokoláda na vaření
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Hřebíček
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 46 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 350.1 mg
- Vláknina 7179 mg
- Vitamín A 7179 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku přivedeme k varu med s cukrem, tukem a mletým hřebíčkem, skořicí a muškátovým květem. Když se směs začne vařit, odstavíme a necháme zchladnout.
-
2
Na válu smícháme prosátou mouku, kypřící prášek, citronovou a pomerančovou kůru, zchladlou medovou směs a vejce. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii ho uložíme do druhého dne do chladničky.
-
3
Připravíme náplň smícháním vajec s cukrem a nastrouhanými ořechy.
-
4
Odleželé těsto rozdělíme na 2 poloviny, obě vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Jednu placku vložíme do plechu s pečícím papírem, potřeme višňovou zavařeninou, a poté připravenou náplní. Na náplň položíme druhou placku, přitiskneme okraje, aby náplň nevytékala.
-
5
Těsto pečeme v předehřáté troubě. Prochladlé potřeme čokoládovou polevou.