Králičí játrové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 5 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 176.7 mg
- Vláknina 3532.5 mg
- Vitamín A 3532.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuchyňsky upravená játra pokrájíme na sousta. Šalotku oloupeme a pokrájíme na proužky. Dužinu z jablek nakrájíme na silné plátky.
-
2
Na vlhké špejle střídavě napichujeme kousky jater, dílky jablek a šalotky.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a špízy smažíme z každé strany 3 minuty. Vyjmeme a pokapeme octem balsamico.
-
4
Špízy osolíme a opepříme. Na másle osmažíme cibuli a zbývající jablka, přidáme med a podáváme ke špízům.