Ořechové fermentované müsli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 29 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 652.1 mg
- Vláknina 26495.3 mg
- Vitamín A 26495.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.
-
2
Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.