Závitky dim sum
Suroviny
- 60 g Cukr krupice
- 230 g Vepřové maso mleté
- 230 g Zelí čínské
- 50 ml Ocet rýžový
- 4.5 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Chilli paprička
- 8 ks Rýžový papír
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 51 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 348.6 mg
- Vláknina 1875 mg
- Vitamín A 1875 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské zelí omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čtyři lžičky oleje rozehřejeme ve woku, vložíme česnek, půl minuty opékáme a poté přidáme mleté maso. Za stálého míchání opékáme 3 minuty, dokud maso nezmění barvu. Následně přimícháme čínské zelí, sójovou omáčku, sezamový olej a opět 3 minuty opékáme. Opečenou náplň necháme vychladnout.
-
2
Těsto rozložíme na pracovní plochu a k okraji každého čtverce upravíme 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň, založíme na obou stranách a závitky svineme. Okraje navlhčíme vodou a pevně přitiskneme.
-
3
V rendlíku zahříváme ocet, vodu a cukr do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a svaříme na světlý sirup. Odstavíme, vmícháme drobně nakrájené papričky a necháme vychladnout.
-
4
Zbylý olej rozehřejeme a jakmile se z něj začne kouřit, plamen zmírníme a osmažíme závitky dozlatova ze všech stran. Hotové závitky vyjmeme, odložíme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný olej a servírujeme s chilli omáčkou.