Hovězí pečeně frankfurtská
Suroviny
- 200 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 12.5 g Párky jemné
- 25 g Sůl
- 100 g Tuk
- 1 g Pepř černý mletý
- 750 g Hovězí maso zadní
- 15 g Paprika mletá sladká
- 300 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 700 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 65.8 mg
- Vláknina 2485 mg
- Vitamín A 2485 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme.
-
2
Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova osmahneme na tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme, zasypeme paprikou a po krátkém zpěnění zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme ji vodou, rozšleháme, přilijeme mléko a smetanu a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
-
4
Omáčku procedíme, přidáme do ní zbylé oloupané párky, nakrájené na slabé plátky a podle potřeby přisolíme. Omáčku ještě krátce povaříme.