Bramborový koláč s mletým hovězím masem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 150 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 125 g Sýr Čedar
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1250 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 158.6 mg
  • Draslík 1599.5 mg
  • Vláknina 13298.8 mg
  • Vitamín A 13298.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, celer, mrkev a 3 minuty smažíme. Přidáme mleté maso a dále asi 5 minut společně smažíme.

  • 2

    Přisypeme mouku, zamícháme a zahříváme 1 minutu. Přidáme vývar, rajský protlak, worcesterskou omáčku, sůl, pepř. Asi 45 minut za občasného míchání podusíme.

  • 3

    Ve slané vodě uvaříme doměkka oloupané brambory, scedíme je a necháme dobře okapat. Přidáme máslo a mléko a brambory rozmícháme na kaši. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr.

  • 4

    Do zapékací misky dáme masovou směs a zakryjeme bramborovou kaší. Pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Kaše má být zlatohnědá a náplň musí být dobře propečená.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 02.10.2016 18:23:34

Tomuto jídlu doma říkáme pastýřský koláč a máme ho rádi. Když jsem zalila maso vývarem, trochu jsem se lekla, protože to hodně zřídlo, ale bez pokličky se tekutina během určené doby vyvařila a vše pak bylo v pořádku. Část nastrouhaného čedaru jsem si nechala na závěrečné posypání, aby se vytvořila krusta. Hodnotím kladně

Odpovědět