Telecí filé Elizabeth
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Žampiony čerstvé
- 30 g Sýr Parmezán
- 200 g Artyčoky
- 600 g Telecí kýta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Citrony
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 27 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 208.6 mg
- Draslík 896.7 mg
- Vláknina 9121 mg
- Vitamín A 9121 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opečeme na másle telecí řízky a dáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem.
-
2
Nakrájíme na drobno cibuli, osmahneme na másle, přidáme krevety a na plátky nakrájené žampiony.
-
3
Zalijeme smetanou, rajčatovým protlakem a dochutíme citronovou šťávou a petrželkou.
-
4
Opečeme na másle srdíčka artyčoků nakrájené na plátky a poklademe na maso. Přelijeme zhotovenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.