Thajské hadí fazole s tofu a arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 115 g Ořechy burské pražené
  • 500 g Fazole červené
  • 200 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 530.8 mg
  • Vláknina 8939.5 mg
  • Vitamín A 8939.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli, přidáme na tenké plátky pokrájené fazole a necháme spařit cca 1/2 minuty. Ihned slijeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a nasypeme do servírovací mísy.

  • 2

    Kastrol vypláchneme, vlijeme do něj kokosové mléko, přidáme na kostičky nakrájené tofu a na plátky pokrájenou šalotku. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až se sýr začne drolit.

  • 3

    Poté přidáme nahrubo nasekané arašídy, šťávu vymačkanou z limety, cukr, sójovou omáčku a chilli vločky. Prohříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.

  • 4

    Hotovou omáčkou přelijeme připravené fazole, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu