Kotlety s hráškem
Suroviny
- 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 600 g Vepřové kotlety
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 615.8 mg
- Vláknina 3999.8 mg
- Vitamín A 3999.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a osušíme kotlety.
-
2
Naklepeme, osolíme a opepříme.
-
3
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a dáme na ni dusit ochucené maso.
-
4
Podlijeme mírně horkou vodou s masoxem, přidáme česnek, posypeme oreganem a v papiňáku necháme 40 minut dusit.
-
5
Na hotové měkké maso nasypeme hrášek a necháme chvíli prohřát.