Chow mein z darů moře
Suroviny
- 85 g Sépie
- 85 g Krevety tygří - loupané
- 250 g Nudle vaječné
- 55 g Hrachové lusky
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 4 ks Hřebenatka
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 14 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 427.8 mg
- Vláknina 5308 mg
- Vitamín A 5308 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné sépie rozřízneme a vnitřek rozdělíme vzájemně se protínajícími šikmými řezy. Každou sépii rozkrájíme na kousky velké jako poštovní známka a necháme je máčet v nádobce s vařící vodou tak dlouho, dokud se nesvinou do roliček. Poté vyndáme, opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
-
2
Krevety zbavíme ulit a vnitřností. Rozkrojíme každou na polovinu. Škeble očistíme, rozkrojíme na čtyři kousky a smícháme s krevetami, těstem z kukuřičného škrobu a bílkem.
-
3
Dle návodu uvaříme nudle. Hotové scedíme, opláchneme proudem studené vody a omastíme lžící rostlinného oleje.
-
4
Rozehřejeme si na pánvi 3 lžíce oleje. Sépie s hrachovými lusky a škeblovo-krevetovou směsí za stálého míchání smažíme dvě minuty, přidáme sůl, rýžové víno, cukr, polovinu sójové omáčky a jarní cibulku. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Pánev odstavíme a udržujeme v teple.
-
5
Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a vaříme za stálého míchání nudle se zbytkem sójové omáčky cca 3 minuty. Nudle vyndáme, nandáme na talíře, přelijeme zálivkou a pokapeme sezamovým olejem.
-
6
Můžeme podávat jak teplé, tak studené.