Šoulet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 400 g Hrách loupaný
  • 320 g Ječné kroupy
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 20 g Česnek
  • 20 g Sůl
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 152.1 mg
  • Vláknina 9345.6 mg
  • Vitamín A 9345.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce bobtnat. Potom jej uvaříme doměkka.

  • 2

    Kroupy propláchneme a uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Scedíme je, několikrát propláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Hrách a kroupy promícháme, okořeníme majoránkou a pepřem, přidáme česnek rozetřený se solí a podle potřeby přisolíme.

  • 4

    Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na sádle do zlatavé barvy spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Slaninu s cibulí zamícháme do šouletu.

  • 5

    Nakonec hotový šoulet krátce zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu