Fazolová polévka se skopovým masem
Suroviny
- 67 g Cibule
- 33 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 67 g Slanina vepřová
- 13 g Sůl
- 0.7 g Pepř černý mletý
- 13 g Polévkové koření
- 20 g Česnek
- 107 g Fazole bílé
- 400 g Skopový bok
- 13 g Paprika mletá sladká
- 33 g Protlak rajčatový
- 1800 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 32.6 mg
- Draslík 478.5 mg
- Vláknina 4800.2 mg
- Vitamín A 4800.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však rozvaříme. Během vaření doléváme vařící vodu podle potřeby.
-
2
Skopové maso (bok) opláchneme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
-
3
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.
-
4
Na osmaženou cibuli vložíme nakrájené maso, osmahneme je a zaprášíme prosátou moukou. Znovu osmahneme, přidáme papriku a rajčatový protlak, pepř a zalijeme vlažným vývarem z bílých kostí.
-
5
Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme česnek utřený se solí a vaříme zvolna za občasného promíchání, až maso změkne.
-
6
Do provařené polévky přidáme uvařené fazole.
-
7
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.