Dušené brambory s karotkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory rané
  • 90 g Hrášek mražený
  • 110 g Karotka
  • 220 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 317.9 mg
  • Vláknina 11430 mg
  • Vitamín A 11430 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory, karotku a větší cibuli pokrájíme na plátky. Všechnu zeleninu dáme střídavě do hrnce, zalijeme je vodou (do výšky 2/3 zeleniny), přidáme sůl, lžíci másla a pod poklicí zeleninu dusíme 15 minut doměkka. Přibližně 5 minut před dovařením přidáme k bramborům promytý mražený hrášek.

  • 2

    Měkkou zeleninu dáme na talíře i se zbylou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu