Fazolový kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole bílé
  • 200 g Vepřová plec
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Vepřový bok
  • 120 g Cibule
  • 30 g Feferony
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Salám měkký
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1461 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1758.6 mg
  • Vláknina 24428.2 mg
  • Vitamín A 24428.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme máčet přes noc. Hrnec s fazolemi postavíme na oheň, osolíme, přidáme bobokový list, opepříme a přivedeme k varu.

  • 2

    Všechno maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozpůlíme, česnek prolisujeme, feferonku zbavíme jádřince a necháme vcelku, salám nakrájíme na kostičky. Maso, cibuli, česnek i feferonku přidáme k fazolím a vaříme do měkka. Přisypeme salám, povaříme 5 minut a odstavíme.

  • 3

    Z hrnce vyjmeme cibuli, bobkový list, feferonku, zbylý pokrm rozdělíme do misek a podáváme s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu