Fazolový kotlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1461 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 1758.6 mg
- Vláknina 24428.2 mg
- Vitamín A 24428.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme máčet přes noc. Hrnec s fazolemi postavíme na oheň, osolíme, přidáme bobokový list, opepříme a přivedeme k varu.
-
2
Všechno maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozpůlíme, česnek prolisujeme, feferonku zbavíme jádřince a necháme vcelku, salám nakrájíme na kostičky. Maso, cibuli, česnek i feferonku přidáme k fazolím a vaříme do měkka. Přisypeme salám, povaříme 5 minut a odstavíme.
-
3
Z hrnce vyjmeme cibuli, bobkový list, feferonku, zbylý pokrm rozdělíme do misek a podáváme s polévkovou lžící.