Salát z cizrny s rajčaty
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Olivy černé
- 20 g Tymián čerstvý
- 150 g Sýr Feta
- 200 g Cizrna
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 399.4 mg
- Vláknina 6925.5 mg
- Vitamín A 6925.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a vsypeme do ní cizrnu, kterou namočíme přes noc. Druhý den do hrnce přidáme bobkový list a tymián, cizrnu vaříme 120 minut, dokud není úplně měkká. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. Vsypeme ji do větší misky.
-
2
Rajčata opláchneme a rozkrájíme na osminy. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji drobné kostičky. Sýr feta rozkrájíme na kousky. Petrželku nasekáme najemno. Olivy vypeckujeme a překrájíme na poloviny.
-
3
Do misky k uvařené cizrně přidáme osminky rajčat, nasekanou cibuli a petrželku, překrájené olivy a sýr feta vše promícháme.
-
4
V misce si promícháme ocet, olej, osolíme a opepříme. Hotovou zálivkou přelijeme cizrnovou směs. Salát dáme do ledničky a necháme ho alespoň hodinu odležet.