Zelí s vlašskými ořechy
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
- 225 g Sýr sójový - Tofu
- 350 g Zelí hlávkové bílé
- 350 g Zelí hlávkové červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Mák mletý
- 2 kávová lžička Hořčice
- 8 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 28 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 604.6 mg
- Vláknina 17281.8 mg
- Vitamín A 17281.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé a červené zelí pokrájíme a dáme stranou.
-
2
Rozpálíme ve woku podzemnicový olej a olej z vlašských ořechů, přidáme pokrájené jarní cibulky, rozetřený česnek a nakrájené tofu na kostky a smažíme 5 minut. Přidáme půlky vlašských ořechů, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a 5 minut povaříme.
-
3
Směs přemístíme na ohřátou mísu a posypeme mákem. Ihned podáváme.