Zelí s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 225 g Sýr sójový - Tofu
  • 350 g Zelí hlávkové bílé
  • 350 g Zelí hlávkové červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Mák mletý
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 604.6 mg
  • Vláknina 17281.8 mg
  • Vitamín A 17281.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé a červené zelí pokrájíme a dáme stranou.

  • 2

    Rozpálíme ve woku podzemnicový olej a olej z vlašských ořechů, přidáme pokrájené jarní cibulky, rozetřený česnek a nakrájené tofu na kostky a smažíme 5 minut. Přidáme půlky vlašských ořechů, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a 5 minut povaříme.

  • 3

    Směs přemístíme na ohřátou mísu a posypeme mákem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu