Skořicové kuře s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí čtvrtky
  • 20 g Skořice mletá
  • 4 g Kmín římský
  • 5 g Koriandr mletý
  • 800 g Čočka sterilovaná
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Sůl
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1058 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1956 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1039.5 mg
  • Vláknina 45785 mg
  • Vitamín A 45785 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí čtvrtky nasolíme a rozložíme do pekáčku vymazaného máslem. V míse smícháme javorový sirup, skořici a olivový olej, směsí kuřata potřeme a zalijeme, dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut. Průběžně podléváme vypečenou šťávou. Potom nakrájíme červenou cibuli na kolečka, rozložíme okolo kuřete, pečeme ještě dalších 15 minut.

  • 2

    Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kmín, koriandr a prolisovaný česnek a opékáme asi 2 minuty. Sterilovanou čočku slijeme a přidáme na pánev ke koření, osolíme a úplně na mírno ohříváme 10 minut, občas zamícháme.

  • 3

    Upečené kuře vyndáme z trouby, do šťávy vmícháme máslo a nasekanou petrželku.

  • 4

    Čočku rozdělíme na jednotlivé talíře, na ni položíme porci kuřete a zalijeme šťávou.

Komentáře k receptu