Zapečené fazole s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 400 g Rajčata
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 30 g Bazalka
  • 4 g Pepř bílý
  • 8 g Sůl
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 207.7 mg
  • Vláknina 2781 mg
  • Vitamín A 2781 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole propláchneme a necháme hodinu odmočit. Mezitím na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dozlatova, přidáme pokrájená rajčata, sůl a bazalku, asi 10 minut povaříme na mírném ohni.

  • 2

    Odmočené fazole uvaříme 30 minut, scedíme, vložíme do mísy, přidáme klobásu nakrájenou na kostičky nebo kolečka, osolíme a promícháme. Směs vložíme do připravených zapékacích sáčků, zalijeme hotovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme 15-20 minut.

Komentáře k receptu