Zapečené fazole s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 43 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 207.7 mg
- Vláknina 2781 mg
- Vitamín A 2781 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole propláchneme a necháme hodinu odmočit. Mezitím na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dozlatova, přidáme pokrájená rajčata, sůl a bazalku, asi 10 minut povaříme na mírném ohni.
-
2
Odmočené fazole uvaříme 30 minut, scedíme, vložíme do mísy, přidáme klobásu nakrájenou na kostičky nebo kolečka, osolíme a promícháme. Směs vložíme do připravených zapékacích sáčků, zalijeme hotovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme 15-20 minut.