Kuře na venkovský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1256 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1817 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 1402.4 mg
- Vláknina 41251.5 mg
- Vitamín A 41251.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí čtvrtky opečeme ve větším kastrolu, který je možno dávat do trouby, z obou stran na oleji dozlatova, potom odložíme na talíř.
-
2
Do kastrolu dáme cibulku a osmahneme. Přidáme celer, opékáme 2-3 minuty. Vrátíme do kastrolu kuřecí maso, vmícháme fazole, rajčata, vývar, polovinu petželky, sůl a pepř, povrch posypeme paprikou.
-
3
Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené.
-
4
Zbývající petrželku smícháme s máslem, směsí potřeme plátky bagety a upravíme je na povrch pokrmu.
-
5
Kastrol vrátíme do trouby a pokrm pečeme bez pokličky ješté asi 10-12 minut. Podáváme horký.