Cizrna s rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna
  • 200 g Rajčata
  • 100 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.35 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 1101.7 mg
  • Vláknina 39047.5 mg
  • Vitamín A 39047.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme promytou cizrnu do vody. Druhý den ji scedíme a dáme vařit do 2 l čisté vody. Vaříme skoro doměkka, potom ji scedíme.

  • 2

    V hluboké pánvi na rozpáleném oleji s máslem osmažíme z každé strany krajíc chleba.

  • 3

    Vyndáme ho z omastku a místo něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli

  • 4

    dorůžova. K cibuli přidáme drobně pokrájená oloupaná rajčata, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme. Když jsou rajčata rozvařená, přidáme cizrnu, rozdrcený česnek, žloutek z natvrdo uvařeného vejce, posekaný uvařený bílek, osmažený chléb, sůl a 1-2 dl vody. Promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 30-40 minut.

  • 5

    Pokud by se nám voda během vaření vydusila, přilijeme ji podle potřeby a dosolíme dle chuti.

  • 8

Komentáře k receptu