Zeleninové karbanátky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 8 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1259.1 mg
- Vláknina 30845 mg
- Vitamín A 30845 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 176.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na 3-5 dílů.
-
2
Květák, celer a zelený hrášek společně uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak zeleninu scedíme, nožem posekáme nadrobno a vidličkou rozmačkáme a dáme do mísy.
-
3
K zelenině přidáme vejce, sůl, hladkou mouku, drobně pokrájenou petrželku, vše dobře prohněteme. Ze směsi vytvoříme rukama karbanátky, které obalíme ve strouhance. Rozpálíme v pánvi olej, každý karbanátek, než ho vložíme do oleje, namočíme do rozšlehaného vajíčka.
-
4
Karbanátky usmažíme z obou stran dozlatova.