Vařené bílé fazole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 4 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2403.1 mg
- Vláknina 41903.2 mg
- Vitamín A 41903.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den před vařením si fazole namočíme do vody.
-
2
Druhý den vodu slijeme, dáme čistou horkou vodu a fazole povaříme jen 5 minut.
-
3
Cibule očistíme a drobně nakrájíme.
-
4
Jednu pokrájenou cibuli přidáme k fazolím a vaříme doměkka.
-
5
Tři pokrájené cibule orestujeme na oleji dorůžova, přidáme mouku, papriku a usmažíme zlatohnědou jíšku, kterou zamícháme k fazolím a spolu povaříme ještě 20 minut.
-
6
Pak fazole ochutíme solí a pepřem.