Opečené tofu s pikantní arašídovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Arašídy
  • 450 g Sýr sójový - Tofu
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Mléko kokosové
  • 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 6 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 1 polévková lžíce Omáčka Shoyu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 263.6 mg
  • Vláknina 10133.5 mg
  • Vitamín A 10133.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 10.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tofu vymáčkneme mezi dvěma vrstvami savého kuchyňského papíru co nejvíce tekutiny.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej na smažení a po částech v něm opékáme kostky tofu ze všech stran dozlatova. Každá dávka se opéká za stálého míchání zhruba 5 minut. Pak tofu vyjmeme a položíme na papírové ubrousky, aby se z něj odsál tuk.

  • 3

    Arašídovou pomazánku s kousky arašídů důkladně rozmícháme se sladkou chilli omáčkou, kokosovým mlékem, rajčatovým protlakem a nahrubo nakrájenými arašídy. Podle potřeby omáčku zředíme trochou vroucí vody.

  • 4

    Kousky tofu rozdělíme do misek, polijeme arašídovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu