Čočkový džuveč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 11 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 1202.1 mg
- Vláknina 45904.6 mg
- Vitamín A 45904.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku předem namočíme a uvaříme v téže neosolené vodě.
-
2
Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané brambory nakrájené na kostičky.
-
3
Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní uvařenou, scezenou čočku, brambory, promícháme, opepříme a zalijeme osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci. Povrch pokapeme zbylým sádlem a zapečeme v troubě dočervena.