Rizi-Pizi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Rýže dušená
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 160 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 105.2 mg
  • Vláknina 4152.5 mg
  • Vitamín A 4152.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2037.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Plátky nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem.

  • 2

    Dušenou rýži promícháme se sterilovaným hráškem.

  • 3

    Na talíře upravíme rýži s hráškem, na rýži položíme dušený plátek masa a polijeme masovou šťávou.

  • 4

    Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu