Mořská ryba na žampiónech se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 35 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 169.5 mg
- Draslík 1495.3 mg
- Vláknina 5430.5 mg
- Vitamín A 5430.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme osolené porce tresky (nebo jiné ryby) a zprudka opečeme po obou stranách. Poté k rybě přidáme papriku, na plátky nakrájené žampióny a vše dusíme bez podlévání. Později mírně podlijeme. Dusíme zhruba 10 minut.
-
2
Mouku rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Dle potřeby pokapeme citrónovou šťávou.