Ragú v lasturách po lesnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 654.4 mg
- Vláknina 1956.5 mg
- Vitamín A 1956.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podusíme na másle s cibulí telecí játra a maso do změknutí. Pak maso a játra vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky.
-
2
Na másle podusíme žampiony, které jsme si nakrájeli na plátky a přidáme nakrájené maso a játra. Vše promícháme.
-
3
Šťávu z masa vydusíme, aby nám zbyl jen tuk, zaprášíme moukou a zasmažíme. Zalijeme vývarem, okořeníme paštikovým kořením a osolíme.
-
4
Vymícháme hustou omáčku a přecedíme ji. Do procezené omáčky přilijeme červené víno.
-
5
Polovinu omáčky promícháme s masem a dáváme do ohnivzdorných misek nebo lastur, které jsme předem vymazali máslem.
-
6
Zbylou omáčku v troubě zahřejeme a při podávání jí přeléváme ragú.
-
7