Pstruh na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 15 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 118.4 mg
- Draslík 835.2 mg
- Vláknina 2238 mg
- Vitamín A 2238 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a omyté pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř vložíme lístky šalvěje.
-
2
Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy dáme vedle sebe a pečeme 15 minut. Pánví občas zamícháme, aby se kůže nepřichytila.
-
3
5 minut před dopečením přidáme nakrájené žampiony a podusíme.
-
4
Hotové pstruhy dáme na předehřátou mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme.