Žampiónová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 285.3 mg
- Draslík 598.2 mg
- Vláknina 4883.1 mg
- Vitamín A 4883.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, cibuli najemno a oloupané brambory na kostky.
-
2
Cibuli zpěníme na másle, přidáme žampiony a chvíli dusíme. Poté vlijeme vodu, přidáme brambory, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 20 minut.
-
3
V mezičase uvaříme vejce natvrdo a oloupeme.
-
4
Na závěr vmícháme do polévky smetanu. Poté polévku odstavíme, přidáme sýr a vše rozmixujeme dohladka. Před podáváním lehce prohřejeme.
-
5
Polévku podáváme s rozpůlenými vařenými vejce.