Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 75 ml Sherry brandy
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Hovězí steak libový
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Škrob kukuřičný bezlepkový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 335.7 mg
  • Vláknina 2019.5 mg
  • Vitamín A 2019.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky osolíme a opepříme.

  • 2

    Šalotku nakrájíme co nejvíce na jemno.

  • 3

    Česnek utřeme.

  • 4

    Na jedné lžíci másla a jedné lžíci oleje opékáme steaky – asi 3-4 minuty z každé strany. Dáme je na talíř a obalíme je potravinářskou fólií.

  • 5

    Do pánve přidáme zbylé máslo a olej a opékáme šalotku asi 4 minuty. Poté přidáme česnek a nasekaný rozmarýn. Po dvou minutách přidáme i nakrájené houby. Pečeme 8 minut do měkka. Zalijeme brandy a po 30 sekundách promícháme a vlijeme vývar. Vmícháme i smetanu a tři minuty povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 6

    V malé misce vyšlehám škrob s vodou a přidáme do pánve.

  • 7

    Ještě 2 minuty povaříme a je hotovo.

  • 8

    Steaky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu