Mexické nudle
Suroviny
- 150 g Žampiony - sterilované
- 400 g Nudle široké
- 200 ml Rajčatová šťáva
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 9 g
- Sodík 2647 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 240.9 mg
- Vláknina 7086.3 mg
- Vitamín A 7086.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali lžíci oleje. Po uvaření scedíme a necháme okapaz.
-
2
Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny slijeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i okurky.
-
3
Máslo rozpustíme na pánvi nebo v kastrolu. Podusíme na něm papriku, potom zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit.
-
4
Podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a vše chvíli povaříme.
-
5
Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli.
-
6
Nakonec do omáčky přidáme žampióny a okurky, necháme je dobře prohřát.
-
7
Nudle na talířích přelijeme hotovou omáčkou. (Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem - nemusí být.)