Mexické nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 400 g Nudle široké
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2647 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 240.9 mg
  • Vláknina 7086.3 mg
  • Vitamín A 7086.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali lžíci oleje. Po uvaření scedíme a necháme okapaz.

  • 2

    Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny slijeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i okurky.

  • 3

    Máslo rozpustíme na pánvi nebo v kastrolu. Podusíme na něm papriku, potom zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit.

  • 4

    Podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a vše chvíli povaříme.

  • 5

    Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli.

  • 6

    Nakonec do omáčky přidáme žampióny a okurky, necháme je dobře prohřát.

  • 7

    Nudle na talířích přelijeme hotovou omáčkou. (Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem - nemusí být.)

Komentáře k receptu