Nákyp s kuřecím masem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony - sterilované
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 349.5 mg
  • Draslík 870.3 mg
  • Vláknina 3908.3 mg
  • Vitamín A 3908.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme kousky kuřecího masa, osolíme a opepříme a 5 minut smažíme. Poté maso vyndáme.

  • 2

    Očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, a zpěníme cibuli na oleji, ve kterém jsme smažili maso.

  • 3

    Přidáme houby, tymián, osolíme, opepříme a podusíme.

  • 4

    Do zapékací mísy dáme maso, houby rozdělíme na kuře a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci.

  • 5

    Zapékáme na 200 stupňů 30 minut.

Komentáře k receptu