Kuřecí koláč s houbami
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 500 g Listové těsto
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 400 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 8 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1126 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 251.2 mg
- Draslík 1222.1 mg
- Vláknina 5087 mg
- Vitamín A 5087 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na větší kostičky. Cibuli překrojíme na polovinu a pak ji nakrájíme na plátky.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme každé na tři stejně velké kusy. Smažíme v hrnci na oleji z obou stran asi 5 minut. Poté kuře vyjmeme.
-
3
Do výpeku po kuřeti dáme slaninu. Po pěti minutách přidáme cibuli, žampiony a tymián. Smažíme tři minuty. Poté přidáme mouku a minutu smažíme. Zalijeme vývarem, mlékem a vrátíme kuřecí maso. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Necháme vychladnout.
-
4
Těsto vyválíme na tloušťku asi 2 mm. Nakrájíme z něj pláty o velikosti pekáčku – těstem vyložíme celý pekáček, nalijeme vychladlou směs a zbylé těsto přeložíme shora přes náplň. Potřeme vejcem, okraje pořádně spojíme a pečeme 20-30 minut na 200 °C.