Plněné žampióny s pikantními oříšky
Suroviny
- 25 g Mandle
- 25 g Ořechy burské pražené
- 100 g Pistácie
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 0.5 ks Chilli paprička
- 3 ks Rajčata sušená Bio
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 špetka Sůl mořská
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 43 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2313.3 mg
- Vláknina 26069.6 mg
- Vitamín A 26069.6 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme náplň do žampiónů: večer před přípravou namočíme loupané mandle (přibližně 25ks), pistácie a loupané burské oříšky ((přibližně 30ks) do studené vody. Druhý den oříšky scedíme a v sítu je promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat. Očištěnou lahůdkovou cibulku (bílou část) a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a vše dáme do mixéru. Přidáme ještě omytou petrželovou nať, sůl, pepř, kvalitní olivový olej, 2 lžíce vody a směs rozmixujeme na polohrubou hustou kaši.
-
2
Sušená rajčata pokrájíme na tenké proužky. Malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a polovinu posekáme na drobné kousky. Omyjeme si 4 lístky z máty peprné (1 lžíce).
-
3
Do oříškové náplně zamícháme posekané chilli a sušená rajčata. Očištěné a omyté 4 větší (mladé) žampiony naplníme připravenou oříškovou náplní, na každý položíme lístek z máty a servírujeme.