Medailonky z vepřové panenky se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 2262.5 mg
- Vláknina 13436.6 mg
- Vitamín A 13436.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme příčně na medailonky silné přibližně 7mm. Plátky ochutíme čerstvě pomletým pepřem, dáme je do mísy, pokapeme chilli olejem a promícháme.
-
2
Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Očištěné žampióny pokrájíme na plátky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky silné jako žampióny.
-
3
V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm zprudka orestujeme medailonky masa dozlatova. Restujeme je přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a odložíme do předehřáté mísy, abychom je uchovali horké.
-
4
V pánvi na zbylém oleji orestujeme cibulku se zázvorem, přidáme žampióny a nakonec papriku. Společně vše restujeme za stálého promíchávání asi 4 minuty. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Na talíře poklademe úhledně vepřové medailonky, do středu dáme restovanou zeleninu se žampióny a hned servírujeme.