Salát z krémového žampiónu Portobello
Suroviny
- 60 g Salát ledový
- 150 g rýže basmati vařená
- 80 g Farmářská šunka 96% masa
- 6 ks Rajčata Cherry
- 4 ks Portobello
- 1 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 10 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 286.2 mg
- Vláknina 2772.4 mg
- Vitamín A 2772.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krémové žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužek česneku tence nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Omytá zralá cherry rajčata pokrájíme na osminky. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, na něm rychle orestujeme žampióny, ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a měkké žampióny dáme do mísy. Na omastku zpěníme cibulku s česnekem, přidáme šunku, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme cherry rajčata a za občasného promíchání je prohřejeme. Směs přidáme k žampiónum spolu s uvařenou teplou rýží. Zlehka vše promícháme vidličkou a porce poklademe na připravené listy salátu.
-
3
Teplý žampiónový salát posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.