Salát z krémového žampiónu Portobello

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Salát ledový
  • 150 g rýže basmati vařená
  • 80 g Farmářská šunka 96% masa
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 4 ks Portobello
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 286.2 mg
  • Vláknina 2772.4 mg
  • Vitamín A 2772.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krémové žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužek česneku tence nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Omytá zralá cherry rajčata pokrájíme na osminky. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, na něm rychle orestujeme žampióny, ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a měkké žampióny dáme do mísy. Na omastku zpěníme cibulku s česnekem, přidáme šunku, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme cherry rajčata a za občasného promíchání je prohřejeme. Směs přidáme k žampiónum spolu s uvařenou teplou rýží. Zlehka vše promícháme vidličkou a porce poklademe na připravené listy salátu.

  • 3

    Teplý žampiónový salát posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Komentáře k receptu