Rýžové nudle se žampiony a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Nudle rýžové
  • 500 ml Zeleninový bujón
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 533.8 mg
  • Vláknina 9677 mg
  • Vitamín A 9677 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Širší rýžové nudle dáme do mísy, přelijeme horkým zeleninovým bujónem a pod poklicí je necháme nabobtnat 3-4 minuty, ale nejlépe podle druhu je připravíme podle návodu. Poé nudle scedíme.

  • 2

    Očistíme a omyjeme pórek, cibulku, žampiony a chilli papričku.

  • 3

    Pórek s cibulkou pokrájíme na nudličky, žampiony na kousky a chilli bez semínek na velmi tenké nudličky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, pokrájené žampióny zprudka orestujme, přidáme chilli, cibulku, pórek a společně restujeme téměř dozlatova. Pak přimícháme rýžové nudle, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme další 2-4 minuty. Směs nakonec dochutíme sójovou omáčkou. V pánvi nejlépe nudle obracíme dvěma vidličkami. Servírujeme je horké.

Komentáře k receptu