Chutná žampionová snídaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 16 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 938.7 mg
- Vláknina 9577.9 mg
- Vitamín A 9577.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku přivedeme vodu do varu, vložíme do ní vejce a uvaříme je na polotvrdo, vaříme je podle velikosti 5-6 minut. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. 4ks zralých sherry rajčátek omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
-
2
Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme pórek, ten vařečkou posuneme k okraji pánve a na omastek dáme nakrájené žampióny. Zprudka je z každé strany dozlatova orestujeme, zároveň mícháme a restujeme i pórek. Pánev odstavíme z plotny, žampiony osolíme, posypeme drceným kmínem a bílým pepřem.
-
3
Na střed talířú rozdělíme žampióny s pórkem, dokola je obložíme pokrájenými vejci a cherry rajčátky. Vejce ochutíme solí a červenou paprikou.