Telecí řízek na žampionech II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Telecí kýta
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bujón drůbeží bez tuku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 990 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve s nepřilnavým povrchem vsypeme vrstvu oloupané, nasekané cibule a přidáme bujón rozpuštěný v troše vody. Na mírném ohni necháme vzkypět (vrstva cibule se šťávou musí pokrývat celé dno.)

  • 2

    Na vrstvu cibule položíme plátek telecího masa a opečeme. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony a vše necháme zlátnout v pánvi bez pokličky.

  • 3

    Když žampiony pustí šťávu, necháme ji všechnu vyvařit.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu