Telecí řízek na žampionech II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 990 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve s nepřilnavým povrchem vsypeme vrstvu oloupané, nasekané cibule a přidáme bujón rozpuštěný v troše vody. Na mírném ohni necháme vzkypět (vrstva cibule se šťávou musí pokrývat celé dno.)
-
2
Na vrstvu cibule položíme plátek telecího masa a opečeme. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony a vše necháme zlátnout v pánvi bez pokličky.
-
3
Když žampiony pustí šťávu, necháme ji všechnu vyvařit.
-
4
Ihned podáváme.