Krůtí stehno se zeleninou
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
- 300 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pórek
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Krůtí stehna spodní
- 1 hrst Špenát listový čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 7 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 27 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 1986.5 mg
- Vláknina 45397.2 mg
- Vitamín A 45397.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.
-
2
Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.
-
3
Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.