Krůtí stehno se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 300 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Krůtí stehna spodní
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 7 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1986.5 mg
  • Vláknina 45397.2 mg
  • Vitamín A 45397.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.

  • 2

    Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.

  • 3

    Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.

Komentáře k receptu