Špagety s cottage a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 200 g Pórek
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 400 g Sýr Cottage
  • 400 g Špagety celozrnné
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 16 ks Žampiony čerstvé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1033 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1371 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 3529.7 mg
  • Vláknina 22363.5 mg
  • Vitamín A 22363.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme al dente celozrnné špagety, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěnou bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky, oloupaný česnek na plátky. Opláchnuté lístky bazalky na hrubo nasekáme, 60 g parmazánu jemně nastrouháme, polovinu nastrouháme na hobliny.

  • 3

    Na 2 lžících rozpáleného oleje nejprve orestujeme slaninu, poté žampiony, pórek a česnek. Orestovanou směs zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol.

  • 4

    Špagety s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu sýra cottage, osolíme, opepříme, provaříme a přimícháme polovinu bazalky a polovinu parmazánu. Vaříme, dokud špagety změknou.

  • 5

    Těstoviny podáváme posypané hoblinami parmazánu.

Komentáře k receptu