Kuřecí ragú s chřestem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 1371.7 mg
- Vláknina 8084.3 mg
- Vitamín A 8084.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem a dáme je stranou.
-
2
Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na stejné pánvi.
-
3
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a smícháme se žampiony. Na pánvi s cibulí vše zvolna restujeme za stálého míchání asi 6 minut.
-
4
Přidáme chřest nakrájený na kousky (použijeme jen horní část), citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Dusíme zvolna pod pokličkou 10-12 minut.